Разполагаме с огромен брой стъкла на склад, от които можете да изберете Вашето ново стъкло за изработката на стъклена маса или полица. Можем да Ви предложим абсолютно всеки вид стъкло, което е на пазара, без

значение от неговите вид, цвят модел, форма и размер. Нашите стъклари ще се погрижат да получите изключително качествено обслужване и ще Ви осигурят стъклото, което търсите. Ще Ви запознаем по-отблизо с богатата палитра на стъкла, които Стъклар София предлага и сред тях Вие можете да откриете стъклото, от което имате нужда.

Флоатно стъкло– това е най-разпространеното стъкло в бита. Категоризира се като стандартно бяло стъкло и може да бъде монтирано навсякъде. Разполагаме с флоатни стъкла с различна дебелина за задоволяване на различните нужди на клиентите.

Ламинирано стъкло– като отличителен белег на това стъкло е огромната му здравина. Тя се дължи на отливането на трети среден слой от пластмаса, който не позволява да се разпръсне стъклото, дори да се е счупило. Често използвано е на места, където има големи натоварвания и е нужна якост на стъклото. Подходящо е за места, изискващи стъкла с голяма площ- стъклени врати, защото при удар ще се предотврати неизбежния инцидент, които би се получил с обикновено стъкло. Препоръчително е да се използва при семейства с малки деца.

Предпазно стъкло– подходящо е за места, където счупването на стъклото би довело до сериозни наранявания на близкостоящите хора. При удар предпазното стъкло се начупва на огромен брой малки парченца стъкло, които обаче са безопасни и не могат да наранят човек, така както парче голямо стъкло.

Армирано стъкло– това стъкло е проектирано да издържа на висока температура. Може да бъде използвано в някои производства в леката и тежка промишленост, където в различните помещения температурите са многократно по-високи от стандартните, към които е адаптиран човешкият организъм. Високата издръжливост на това стъкло се дължи на технологията му на производство, при която в структурата му има вградени метални нишки, които държат здраво стъклото и не му позволяват да се пръсне при нагорещяване.

Декоративно стъкло– можем да оцветим всяко стъкло в цвят, който ни посочите. Оцветяването става чрез цветен филм, който осигурява дълготраен ефект и оцветеното стъкло може да бъде монтирано навсякъде. С него Вие си гарантирате красива и ефектна визия на помещението, където е поставено и си осигурявате възхищението на Вашите гости.

Релефно стъкло– това е едно много интересно решение за големи стъклени повърхности в дома. Релефното стъкло е известно още като листово, поради начина по който отразява светлината- наподобява листа. Изключително подходящо стъкло за монтиране на стъклена врата на хол или всекидневна, на вратичка на секция или друго избрано от Вас място.

Огледала– разнообразни форми и размери огледала. Можем да Ви осигурим кръгло, елипсовидно, правоъгълно, квадратно и всякаква друга форма огледало, от която имате нужда. Монтираме огледалата във Ваша рамка, на тоалетка или направо на стената. Предлагаме облицоване на стените с огледала в балетни зали, фитнес и други, помещения за тренировки.

Нискоемисионни Ka стъкла– използват се предимно в стъклопакети за PVC дограма. Благодарение на специалното си покритие, Ка стъклата осигуряват много добра топлоизолация и предотвратяват напускането на топлината от стаята. Имат много добра цена и са често предпочитани в комбинация с бяло стъкло за изпълнение на стъклопакет. Като недостатък може да се посочи високата температура, която държи и през лятото, затова не е препоръчително да се поставя на прозорци с южно изложение.

Стъкло триплекс– това стъкло е известно като многопластово, защото структурата му е изградена от няколко пласта стъкла, съединени по между си с високоякостен филм. Използва се в комбинация с други стъкла в стъклопакет за PVC дограма. Притежава много добри звукоизолиращи качества и осигурява нужната тишина и спокойствие в помещението. Предпазва от ултравиолетовите лъчи, издържа на  преки удари и противодейства на опити за влизане с взлом през терасата. Много добър избор за стъкло за Вашия стъклопакет.

Стъкло стопсол– това стъкло притежава отлични параметри и осигурява най-високата соларна защита на помещението, в което е монтирано. Използва се в комбинация с други стъкла в стъклопакети за PVC дограма. Стъклото има голяма издръжливост на надраскване и зацапване и нищо няма да наруши перфектната му повърхност. Отгоре е покрито с тънък слой метални оксиди, нанесени чрез пиролизен процес, които осигуряват високата му издръжливост на механични наранявания. Изключително качествено стъкло, което спира ултравиолетовите лъчи и същевременно поддържа топлината в помещението, преобразувайки слънчевите лъчи в топлинна енергия.